Privatumo politika

  •  1. Bendrosios nuostatos
    1.1 Asmens duomenų tvarkymo taisyklės reglamentuoja pagrindinius principus ir tvarką, kuria remiantis tvarkomi www.medisana-shop.lt svetainės lankytojų asmens duomenys.
    1.2 medisana-shop.lt saugo lankytojų asmeninę informaciją ir ją naudoja, laikantis šios politikos, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nustatytų reikalavimų ir kitų Lietuvos Respublikos teisės aktų, reglamentuojančių šių duomenų tvarkymą bei apsaugą
    1.3 Asmens duomenys, kuriuos mes kaupiame, yra tik tie, kuriuos Jūs savo noru pateikėte medisana-shop.lt.lt svetainėje ir Jūs sutinkate, kad asmens duomenys būtų tvarkomi remiantis šiomis taisyklėmis.
    2. Registracijos duomenų pateikimas ir naudojimas:
    2.1 Registruodamiesi www.medisana-shop.lt svetainėje Jūs turite pateikti vardą ir pavardę, adresą, el.paštą, telefono numerį.
    2.2 Registracijos metu pateikti asmens duomenys naudojami siekiant apdoroti Jūsų prekių užsakymus, išrašyti finansinius dokumentus, sąskaitas-faktūras, spręsti problemas, susijusias su prekių pateikimu ar pristatymu, informuoti lankytoją apie įdomius medisana-shop.lt pasiūlymus, vykdyti kitus įsipareigojimus.
    3. Ne asmeninių duomenų tvarkymas
    3.1 medisana-shop.lt gali automatiškai kaupti duomenis apie svetainės nario lankomus svetainės puslapius ir kitus svetainėje atliekamus veiksmus.
    3.2 Siekiant geriau pažinti vartotojo pomėgius, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).
    3.3 medisana-shop.lt svetainės naudojimo metu surinkti duomenys, kaip IP adresas, data, laikas ir peržiūrėti puslapiai, yra kaupiami statistikos tikslais. Toks statistinių duomenų rinkimas neleis tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyti Jūsų asmens tapatybės. IP adresas lankytojų identifikavimo tikslu nenaudojamas.
    4. Asmens duomenų saugumas
    4.1 medisana-shop.lt rūpinasi visų savo lankytojų ir pirkėjų duomenų apsauga. Tam naudojamos įvairios techninės priemonės ir procedūros, kurios apsaugo nuo neteisėto priėjimo prie duomenų, jų naudojimo ir atskleidimo.
    4.2 Svetainės lankytojas pats atsako už slaptažodžio saugumo užtikrinimą bei neatskleidimą trečiosioms šalims. Teisingas Pirkėjo el.paštas ir slaptažodis reikalingi prisijungti prie www.medisana-shop.lt tinklalapio ir naudotis jo paslaugomis.
    4.3 Internetas nėra 100% saugus komunikacijos kanalas, todėl medisana-shop.lt negali užtikrinti visiško internetu perduodamų duomenų saugumo ir konfidencialumo.
    5. Asmens duomenų perdavimas tretiesiems asmenims
    5.1 Surinkti asmens duomenys yra neperduodami tretiesiems asmenims ir naudojami tik šiose taisyklėse nustatytais tikslais.
    6. Nepilnamečių asmenų apsauga
    6.1 Vaikai ir nepilnamečiai asmenys iki 18 metų neturėtų pateikti asmens duomenų, neturėdami tėvų ar globėjų sutikimo. Vaikų asmens duomenys yra nereikalaujami, jie nerenkami ir neperduodami tretiesiems asmenims.
    7. Informacija
    7.1 medisana-shop.lt svetainės lankytojas turi teisę gauti informaciją apie jo pateiktus duomenis bei naudotis kitomis jam suteiktomis teisėmis.
    8. Privatumo politikos keitimas
    8.1 Asmens duomenų tvarkymo taisyklės gali būti iš dalies ar visiškai pakeistos. Asmens duomenų tvarkymo taisyklių papildymai ar pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo, t. y. nuo tos dienos, kai jie yra patalpinimi www.medisana-shop.lt svetainėje dienos.
    8.2 Jeigu Jūs nesutinkate su nauja Asmens duomenų tvarkymo taisyklių redakcija, Jūs turite teisę jos atsisakyti raštu su sąlyga, kad Jūs prarandate teisę naudotis medisana-shop.lt svetainės paslaugomis.
    8.3 Jei po Asmens duomenų tvarkymo taisyklių papildymo ar pakeitimo Jūs ir toliau naudojatės medisana-shop.lt svetainės teikiamomis paslaugomis, laikoma, kad Jūs sutinkate su nauja redakcija. 

     

    SLAPUKAI (COOKIES)

    Slapukai – mažos rinkmenos, kurios yra siunčiamos į vartotojo tinklo naršyklę, bei pirmą kartą apsilankius svetainėje patalpinamos naršančiųjų kompiuteriuose ar kituose įrenginiuose. Vėliau svetainėje slapukai naudojami, siekiant užtikrinti geriausią įmanomą tinklapio naudojimą vartotojui, kuomet identifikuojamas vartotojo kompiuteris bei palengvinama prieiga prie tinklapio ar jame esančios informacijos, taip kuo patogiau vartotojui pritaikant svetainės turinį.

     

    SLAPUKAI NAUDOJAMI ŠIAIS TIKSLAIS:

    • Siekiant užtikrinti sklandų svetainės naudojimą, veikimą bei naršymo proceso po svetainę palengvinimą.

    • Atpažinti svetainę lankiusį vartotoją bei išsaugoti informaciją apie pirkimo metu įdėtas prekes ar paslaugas į krepšelį bei įvestus duomenis, kad sekantį kartą vartotojui perkant nebereikėtų pakartotinai įvedinėti savo duomenų iš naujo (jei perkama naudojantis tuo pačiu kompiuteriu ar kitu įrenginiu kaip ir pirmąjį kartą).

    • Vartotojo lankymosi svetainėje trukmės, dažnumo stebėjimui bei statistinės informacijos rinkimui, siekiant geriau suprasti vartotojo naršymo elgseną tinklalapyje bei tikslinės rinkodaros orientavimui.

     

    SVETAINĖJE NAUDOJAMI ŠIE SLAPUKAI:

     

    TINKLALAPIO NAUDOJAMI SLAPUKAI

    Slapuko pavadinimas

    Slapuko paskirtis

    Gyvavimo trukmė

    hl

    Skirtas vartotojo svetainės kalbos pasirinkimo išsaugojimui.

    1 metai

    PHPSESSID

    Skirtas svetainės funkcionalumo vientisumo užtrikrinimui.

    Pasibaigus naršymo sesijai

    session

    Skirtas sesijos metu suteikti galimybę vartotojui greičiau naršyti puslapyje.

    2 val nuo įdiegimo/atnaujinimo

    user_id

    Skirtas vartotojo identifikavimui.

    100 dienų

    cookieconsent_status

    Skirtas išsaugoti vartotojo sutikimą su slapukų naudojimu.

    1 metai

    attr_filter_clear_all

    Skirtas sesijos metu tinkamo prekių filtravimo veikimo užtikrinimui.

    Pasibaigus naršymo sesijai

    GOOGLE ANALYTICS SLAPUKAI

    _gat, _ga, _git

    Google Analytics slapukas, skirtas vartotojams atskirti.

    2 metai

    __utma

    Google Analytics slapukas, skirtas atskirti lankytojus ir naršymo sesijas.

    2 m. nuo įdiegimo/atnaujinimo

    __utmb

    Google Analytics slapukas, skirtas naujų sesijų nustatymui.

    30 min. nuo įdiegimo/atnaujinimo

    ___utmc

    Google Analytics slapukas, skirtas naujų lankytojų nustatymui

    Pasibaigus naršymo sesijai

    __utmt

    Google Analytics slapukas, suteikiantis informaciją, kaip vartotojas pasiekia puslapį.

    6 mėn. nuo įdiegimo/atnaujinimo

    __utmz

    Google analytics slapukas, saugantis kintamus lankytojo duomenis.

    6 mėn. nuo įdiegimo/atnaujinimo

    1P_JAR, APISID, CONSENT, HSID, NID, SAPISID, SSID, SID

    Google Analytics slapukas, skirtas sesijos įgalinimui

    2 metai

    SIDCC

    Google Analytics slapukas, skirtas naudotojų duomenų nuo neteisėtos prieigos apsaugojimui.

    2 mėn.

    GOOGLE SLAPUKAI

    AID, S, DSID, TAID

    Google slapukai, skirti reklamos tikslams.

    2 mėn.

    FACEBOOK SLAPUKAI

    _js_reg_fb_ref

    Facebook slapukas, skirtas reklamos tikslams.

    Iki seanso pabaigos

    datr

    Facebook slapukas, skirtas naudotojo identifikavimui.

    2 metai

    Fr, sb

    Facebook slapukas, leidžiantis Facebook socialiniui tinklui rodyti reklamą.

    3 mėn.

    locale

    Facebook slapukas, saugantis informaciją apie vartotojo kalbos pasirinkimą Facebook paslaugoje.

    7 dienos

    reg_ext_ref, reg_fb_gate, reg_fb_ref

    Facebook slapukas, saugantis informaciją, apie tai, koks paskutinis tinklapis buvo atidarytas vartotojo, kuris naudojosi Facebook paslauga.

    Iki naršyklės uždarymo

    wd

    Facebook slapukas, kuris reguliuoja Facebook puslapio dydį vartotojo ekrane.

    Iki seanso pabaigos

    Slapukų (cookies) politika paskutinį kartą peržiūrėta 2018-06-08

     

    SLAPUKŲ IŠJUNGIMAS

    Vartotojas bet kada gali ištrinti arba užblokuoti dalį ar visus įrašytus slapukus savo kompiuteriuose ar kituose įrenginiuose, pakeisdamas savo naudojamos naršyklės nustatymus. Daugiau informacijos apie slapukų ištrynimą ar užblokavimą galima rasti naudojamos naršyklės gamintojo svetainėje. Atkreipiame dėmesį, kad atlikus šiuos veiksmus, kai kurios svetainės funkcijos gali dalinai arba visiškai nebeveikti bei būti neprieinamos.

    Svetainėje gali būti naudojami trečiųjų šalių (partnerių, statistikos rinkimo sistemų, bendravimo sistemų ir pan.) įskiepiai, kurie taip pat naudoja slapukus savo tinkamo funkcionalumo užtikrinimui. Pabrėžiame, kad svetainės valdytojas nekontroliuoja, negali būti ir nėra atsakingas už trečiųjų šalių naudojamus slapukus, turinį bei šių tinklapių taikomą privatumo apsaugą, su kuria kiekvienu atveju rekomenduojame susipažinti individualiai.